Продавець 5 елементів розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
659 відгуків
promo_banner

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 10:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

+380 (99) 514-82-31
+380 (96) 035-64-21
5 elementov
Кошик

Принципи раціонального харчування при ожирінні

Принципи раціонального харчування при ожирінні

Продукти, які не рекомендовані при ожирінні

  • Рафінований цукор. Це продукт переробки звичайної буряків і цукрової тростини. У ньому немає ні харчових волокон, ні вітамінів, ні корисних речовин. Він дуже калорійний, знижує опірність організму до зовнішніх факторів і сприяє ожирінню.
  • Ковбаса. В ковбасах багато штучних харчових добавок, канцерогенних речовин і глутамату натрію. Все це може серйозно підірвати здоров'я організму.
  • Маргарин. Це сурогат, що містить гідрогенізовані, синтетичні жири, консерванти, емульгатори, барвники і трансжири. Всі ці складові дуже калорійні, токсичні і, як правило, накопичуються в організмі.
  • Майонез містить оцет, насичені жири, вуглеводи, натрій, смакові замінники і барвники. Вживання майонезу призводить до тяжких захворювань, зокрема до порушення обміну речовин і ожиріння.
  • Бульйонні кубики і супи швидкого приготування. Такі продукти складаються з суцільної хімії, харчових добавок, підсилювачів смаку, регулятори кислотності, барвники і великої кількості солі. Вони сприяють накопиченню води і поганому її відтоку з організму.
  • Фастфуд. У продуктах фаст-фуду багато синтетичних жирів, солі, штучних добавок, канцерогенних речовин, які викликають інфаркт, рак, порушення гормонального балансу та ожиріння.
  • Газовані напої. Багаті на цукор, штучні добавки, різні кислоти, соду і канцерогенні речовини.

Продукти, рекомендовані при ожирінні

  • Шипшина. У ньому багато вітамінів З, Р, До, В, каротину, фосфору, калію, магнію, заліза, цинку, молібдену, марганцю, кобальту, хрому, яблучної і лимонної кислоти, дубильних і пектинових речовин. Відвари з шипшини рекомендують дієтологи, починаючи з першої стадії ожиріння.
  • Сухофрукти. Прекрасною заміною цукру і різних солодощів, які містять багато штучних добавок, є курага, ізюм, урюк, сухі абрикоси, фініки, чорнослив, інжир, сушені яблука та груші. В них міститься калій, фосфор, залізо, кальцій і органічні кислоти.
  • Зелений чай. Багатий вітамінами і мінеральними речовинами, покращує роботу печінки, серця, підшлункової залози, нирок, підвищує імунітет, нормалізує тиск, покращує травлення, очищає організм від шлаків.
  • Мед. Цей чудо-продукт, створений бджолами, підвищує імунітет організму і володіє бактерицидними властивостями. Мед чудово замінює цукор і містить практично всю таблицю Менделєєва.
  • Буряк. В ній багато йоду, магнію і мікроелементів, які нормалізують роботу судин і обмін речовин в організмі. Також міститься вітамін U, який покращує обмін холестерину. Цей корисний вітамін зберігає свої властивості навіть після термічної обробки продукту.
  • Риба. Якщо споживати рибу, то можна знизити ризик підвищення рівня холестерину в крові. Харчові та кулінарні якості риби не поступаються м'ясу. Вона багата корисними речовинами, білки, жири, екстрактивні і мінеральні речовини.
  • Яблука містять 12 вітамінів групи В, Е, С, Р, фолієву кислоту, каротин, калій, фосфор, натрій, магній, йод, залізо, фруктозу, глюкозу, сахарозу, пектин, харчові волокна. Цей фрукт чудово очищає організм від шлаків, знижує рівень холестерину і допомагає в боротьбі з ожирінням.
  • Хліб. Рекомендується хліб з житнього борошна, зернової і з висівками. Такий хліб містить вітаміни, клітковину, мінеральні речовини, які сприяють зниженню рівня холестерину в крові, артеріального тиску, стимулюють травлення, прискорюють обмін речовин.
  • Морковь. Богатая на каротин, витамины В1, В6, В2, С, В3, Е, Р, К, РР, калий, кальций, железо, йод, фосфор, кобальт, ферменты, фруктозу, глюкозу, лецитин, аминокислоты, белки и крахмал. Морковь предотвращает развитие опухолей и улучшает кроветворение.
  • Тыква. Идеальная при диетическом питании. Диетологи рекомендуют включать в рацион тыкву при лечении ожирения, ведь она содержит железо, природные антиоксиданты, витамины групп С, В, А, Е, РР, К, Т и пектиновые вещества.
  • Чорна смородина. Ця диво-ягода дбайливо піклується про організм людини, поліпшує обмін речовин, бореться з появою зайвої ваги. Саме тому її рекомендують при лікуванні ожиріння. А все завдяки великому вмісту вітаміну С, Р, корисних речовин, заліза, марганцю, магнію, дубильних і пектинових речовин і органічних кислот.
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner